Waar komt osteopathie vandaan?

Osteopathie: Oorsprong & grondlegger


Osteopathie is ruim een eeuw geleden ontwikkeld door Andrew T. Still. Deze Amerikaanse arts combineerde zijn medische kennis met nieuwe inzichten. Een van zijn ontdekkingen was dat alle weefsels in het lichaam een zekere mate van beweging hebben. Ook ontdekte Still dat als deze beweeglijkheid afneemt, dit slecht is voor de gezondheid.

Andrew T. Still ontwikkelde een methode om blokkades in het lichaam op te sporen. Door middel van speciale technieken kunnen die blokkades worden opgelost.  Hierdoor bleek de patiënt zich snel beter te voelen.

Deze denk- en behandelwijze was voor zijn tijd nieuw en erg modern (19de eeuw).In 1891 richtte Andrew T. Still de 'The American School of Osteopathy' op. Vanaf dit moment heeft de osteopathie zich snel ontwikkeld. In de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk wordt humane osteopathie ondertussen gezien als een normale vorm van gezondheidszorg. Ook in Nederland is men bezig de osteopathie erkent te krijgen als reguliere vorm van geneeskunde. Bovendien vergoeden de meeste zorgverzekeraars nu al osteopathie behandelingen.
Reactie plaatsen