arrow_drop_up arrow_drop_down

Recensies en Ervaringsverhalen

...schut niet meer met haar hoofd

Anoek van de Hurk

Eigenaar van 11 jarige Lottie (Tinker)


"Hoi Mariël,


Ik zou  even laten weten hoe het gaat. We hebben vandaag de wandel 5-daagse afgerond. De eerste 2 dagen nog schudden met haar hoofd tijdens het lopen. Dat was op dag 3 voorbij! Ook de stijfheid in haar rug / bewegingen is weg. Ze had de eerste dagen echt een uur nodig voor ze minder stijf liep, maar vandaag liep ze meteen goed.  


Gister heb ik haar als handpaard meegenomen terwijl ikzelf reed. We hebben zelfs stukken gedraafd. Ze liep heel ontspannen met haar hals en hoofd echt voorwaarts-neerwaarts. En dat aan een halstertouwtje 🥰


De eerste dagen vond ik haar wat sloom,  nu is ze gewoon rustig relaxed.

Groetjes Anoek"


Tinker merrie behandeld door osteopaat Mariël Schrijvers

... zeer bekwaam

Hassan Zaazouz

Eigenaar van Savage (Anglo-arabier) en Islera (Lusitano)


"Mariël is een zeer bekwaam Osteopaat. Zij neemt uitgebreid de tijd voor eigenaar en paard, is integer, veel kennis en is zeer betrokken.

Wij laten haar regelmatig al onze paarden nakijken en behandelen. Als je haar adviezen consequent opvolgt zul je zien dat je paard er echt op vooruitgaat. Daarnaast heeft Mariël een prachtige persoonlijkheid
Tevreden klant na osteopathie behandeling van haar paard

Jaxx loopt een stuk beter

Mandy Weiss

Eigenaresse van de 6 jarige Andalusiër Jaxx


"Mijn paard viel links achter buiten weg en kon zijn stelling niet meer nemen op links. Na een behandeling van Mariël gaat het alweer een stuk beter. Ze neemt echt de tijd voor je paard en vertelt wat ze doet. Erg fijn vond ik dit.

Na een week kreeg ik een berichtje met de vraag hoe het ging met mijn paard. Ik weet nu dat als ik ooit nog iemand mijn paard laat behandelen, dat alleen Mariël mag doen.

We hebben er allebei van genoten. Mijn paard van de behandeling en ik van de uitleg, info en dat hij al een stuk beter loopt."  
Tevreden klant na osteopathie behandeling van haar paard

Ona zit weer lekker in haar velletje

Marianne Jacobs

Eigenaresse van de 7 jarige Haflinger Ona


"Na wat zoeken op internet Mariël laten komen voor mijn allereerste paard Ona. Nog maar 5 weken in mijn bezit vond ik het belangrijk dat ze behandeld werd. Ze is nog maar 7 jaar oud, maar ik weet weinig van haar verleden. 

Wat een fijne ervaring was het voor Ona en voor mij. Mariël neemt alle tijd en verteld precies wat ze aan het doen is. Voedingsadvies gekregen en begonnen met de 7 games van Parelli.

Een week na de behandeling kreeg ik een berichtje hoe het met mijn gouden meisje gaat. Ona zit weer lekker in haar velletje en ik ook. Bedankt Mariël, superblij met jou!
Tevreden klant na osteopathie behandeling van haar paard

Mijn paard loopt niet meer onregelmatig

Diana van Boxtel

Eigenaresse van de 21 jarige KWPN-merrie Sultana


"Mijn paard had last van onregelmatig lopen in draf aan een kant en het inbuigen van de hals. Na een paar dagen had Mariël al tijd om te komen. Tijdens onderzoek en behandeling wordt alles goed uitgelegd. Ze is prettig in omgang naar paard en mij. Ze neemt er de tijd voor.


Na 1 week later contact gehad hoe het ging. Mijn paard loopt niet meer onregelmatig en is veel losser in de hals. Ben erg tevreden." 
Tevreden klant na osteopathie behandeling van haar paard

Simba heeft echt genoten!

Karin Scheepens

Eigenaresse van de 21 jarige Simba


"Mariël heeft laatst mijn paard Simba een behandeling gegeven. Aan het begin was hij een beetje sceptisch, want stel dat het pijn zou doen? Maar al gauw kreeg hij het vertrouwen in Mariël dat ze echt goed naar hem zou luisteren, waardoor hij zich helemaal aan haar over durfde te geven!


Hij heeft heerlijk staan genieten. Fijn ook hoe kundig Mariël is, ze heeft veel kennis en legt gedurende de behandeling ook alles uit.


Omdat Simba al 21 jaar is, en erg hard gewerkt heeft in zijn leven, was ik bang dat hij flink wat problemen in zijn lijf zou hebben. Gelukkig bleek het alles mee te vallen voor zo’n oude meneer! Mariël kon mij precies vertellen waar hij vast zat, en wat voor invloed dat op de rest van zijn lijf had. Heel interessant. Ook nam ze uitgebreid alle tijd voor ons, Simba vond het heel prettig hoe ontspannen het ging. Fijne ervaring dus!"
Tevreden klant na osteopathie behandeling van haar paard

Mijn meisje is een heel stuk opgeknapt

Diana Dohmen-Rozema

Western amazone en eigenaresse van de 18 jarige Curly


"Vorig jaar juni is mijn merrie Curly gevallen en sinds die tijd was er telkens iets. Dan liep ze weer linksvoor onzuiver, dan weer rechtsachter enz enz. Elke keer was ik weer een week of vier langzaam begonnen met rijden en hup... liep ze wéér onzuiver. Ik kon er de vinger niet opleggen waar het nou precies aan lag.

Mariël heeft Curly behandeld met veel geduld en aandacht. Curly zat o.a. behoorlijk vast bij haar schouders en gaf reactie bij maag en lever. Daar heeft Mariël een kuurtje voor voorgeschreven. De hoefsmid die dezelfde middag kwam om Curly te bekappen voelde meteen verschil bij het oppakken van haar benen. Veel soepeler.

Mariël heeft geadviseerd om voorlopig eerst aan de hand te gaan wandelen en daarna, onder het zadel, eerst beginnen met rechtdoor te rijden. Ik heb netjes anderhalve week door het bos gewandeld met mijn knappe dame en merkte dat haar haar stap ruimer werd. Ze werd rustiger, minder druk (dribbelig) en onder het zadel was ze een heel stuk soepeler. Ook geeft ze nauwelijks nog een boze reactie als je haar aanraakt onder haar oksels (maag en leverplekjes). Mijn meisje is er een heel stuk van opgeknapt!"
Tevreden klant na osteopathie behandeling van haar paard

Otje Toch nog drachtig 

Joyce Lasance

Fokster van mini shetlandpony's  


"Een onverwacht maar zeer gewenst cadeautje: Otje blijkt drachtig te zijn! Na een traumatische bevalling in 2016 (veulen in stuit en overleden) kregen we haar niet meer drachtig. Ook mocht ik niet meer aan haar achterbenen of staart komen (ze sloeg om te raken). In het afgelopen voorjaar is ze behandeld door paardenosteopaat Mariël Schrijvers. Ze kan weer genieten van een poetsbeurt nu en is niet meer staatsgevaarlijk.


 Het dekseizoen heeft Otje bij onze hengst Fluf (Impact Vd Rakkertjes) gelopen en werd keurig iedere 3 weken hengstig. In augustus bij de hengst weggehaald: Hengstig.... helaas, dachten we. Maar ze werd rond en haar gedrag is anders. Toch maar even laten scannen en jawel! Zo blij met dit nieuws!"


Drachtige shetlandpony na behandeling door osteopaat

neemt echt de tijd

Vera Maria Adriaansen

Eigenaresse van Racluta (PRE)


"Afgelopen weekend hebben wij onze beide paarden laten behandelen door Mariël. Zonder veel voorinformatie is zij aan de behandeling begonnen. Zij legde bij beide gelijk “de vinger op de zere plek”. Heel fijn om dit bevestigd te krijgen, zeker na al meerdere ervaringen met andere osteopaten die hier niet toe zijn gekomen.

Mariël neemt echt de tijd voor je paard maar ook voor jou, om je zo duidelijk mogelijk alles uit te leggen. Mooi om te zien dat zij echt vanuit haar hart met de paarden werkt en erg kundig is in haar vak. Voor een volgende keer vragen we haar zeker weer!"


Drachtige shetlandpony na behandeling door osteopaat

Dude weer in training

Caroline van Grinsven

Eigenaresse van Gunners Little Dude (Quarter)


"Mijn jonge quarterhorseruin (3) gaf al een tijdje aan dat er iets niet goed was achter tussen zijn benen. Hij gaf dat aan door zijn linkerbeen heel hoog op te tillen en met z’n hoofd naar zijn buik te wijzen.


Mariël dacht meteen aan een castratie-gerelateerd probleem. Ten tijde van de castratie bleek hij een klophengst te zijn.


Mariël heeft samen met onze dierenarts de inwendige verklevingen weer soepel gemaakt. Sindsdien geeft hij niet meer aan dat er iets niet klopt en hebben we z’n grondwerk/beweging goed op kunnen pakken.


Dank Mariël, voor je uiteenlopende kennis van het paard in z’n geheel. Tot een volgende keer"


Drachtige shetlandpony na behandeling door osteopaat

Palenque kan weer inbuigen

Femke Melgert

Dressuur- en springruiter


"Bedankt dat je mijn paard met zoveel geduld en toewijding behandeld hebt. Ik vond het mooi om te zien hoe je zo’n groot paard gerust stelt en op verschillende manieren laat buigen. Het is ook interessant om te horen hoe verschillende lichaamsdelen van een paard met elkaar in verbinding staan.


Na de behandeling merkte ik tijdens het rijden dat mijn paard beter kon buigen."


Drachtige shetlandpony na behandeling door osteopaat

Op de goede weg

Laetitia Hammecher

Eigenaresse van Lister, 15 jarige KWPN ruin


"Onlangs heeft Mariël mijn paard behandeld. Ze was bij ons op stal en we raakten aan de praat. Mariël wees mij op een gekke ronde plek onder op de buik van mijn paard, naast de flank. Op die plek stond het haar in een cirkel naar elkaar toe gedraaid. Ik had het wel gezien, maar er verder geen aandacht aan geschonken. We raakten aan de praat hierover en ze vertelde dat ze door die plek kon zien dat mijn paard mogelijk darmproblemen heeft. Ze raakte een paar plekken aan op mijn paard, waar hij meteen een reactie op gaf.  Hiermee werd het vermoeden van Mariël bevestigd: Darmproblemen en een overprikkeld zenuwstelsel. 


Om erger te voorkomen gaf ik mijn paard meteen een middel om darmkrampen te voorkomen. De dag er na was de rare plek weg! Ik was erg verbaasd, maar ook overtuigd dat ik een afspraak voor een osteopathische behandeling moest maken. 


Mijn paard is een luchtzuiger en heeft al eens koliek gehad. Ik heb geen idee waardoor dat veroorzaakt wordt, laat staan dat ik weet hoe hij er vanaf kan komen. Mariël heeft hem volledig behandeld en onderwijl gaf ze mij nuttige tips. Vervolgens heeft Mariël mij geholpen met een voeradvies en ze heeft contact gehad met mijn dierenarts. Samen werken zij nu aan een oplossing voor het luchtzuigen en zijn maag- en darmproblemen. 


Het gaat inmiddels beter met mijn paard. We zijn er nog niet, maar met hulp van Mariël zijn we wel op de goede weg! Ik ben heel erg blij dat ik Mariël tegen kwam." 

Drachtige shetlandpony na behandeling door osteopaat

Jouw paard of pony laten behandelen?