Paardenosteopaat Mariël behandelt witte arabische volbloed merrie

Even voorstellen ...

Mariël Schrijvers EDO®

Portretfoto Paardenosteopaat Mariël Schrijvers

Even voorstellen ...

Mariël Schrijvers EDO®

Icon voor 'opleiding'

Opgeleid aan het Vluggen Instituut in Duitsland

Icon voor 'diploma'

Officieel gediplomeerd (EDO®)

Icon voor 'oké'

In het Internationale Register voor Equine Osteopathie (IREO)

Icon voor 'locatie'

Werkzaam in Brabant (NL) en noord België

Mariël met haar Arabische volbloed merrie Raisa


Mijn verhaal

Paardeneigenaar en ervaringsdeskundige

Net als veel mensen die van paardenwelzijn hun beroep hebben gemaakt, ben ik in het vak gerold door toedoen van mijn eigen paard. Je zou kunnen zeggen dat ik door schade en studie ‘wijs’ ben geworden. Ik heb zelf ervaren hoe moeilijk, frustrerend en tijdrovend het kan zijn om een paard weer vitaal en fit te krijgen, als haar gezondheid eenmaal flink ‘door het putje’ is.  

Mijn merrie was over een periode van enkele jaren langzaam maar zeker aan het aftakelen, maar de dierenartsen die ik er bij haalde konden niets concreets vinden. Mijn pogingen om haar met extra goed voer en vitaminepreparaten weer wat leven in te blazen haalden niets uit. Op een gegeven moment begon haar toestand voor mijn gevoel kritiek te worden, maar ik had nog steeds geen diagnose, laat staan een behandelplan.

Raisa's halswervels worden getest op blokkades en restricties


Osteopathie ontdekt

Gelukkig kwam ik via een stalmaatje op het spoor van de osteopathie, ik had er zelf nog nooit van gehoord. Met de moed der wanhoop heb ik mijn paard opgeladen en naar het Vluggen Instituut in Duitsland gebracht. Daar bleek mijn paard problemen te hebben met meerdere organen en hierdoor bovendien van voor tot achter vast in haar lijf te zitten. Geen wonder dat ze zich gedroeg en er uitzag als een 35 jarige.

Het heeft een aantal behandelingen, de nodige kuurtjes en heel veel geduld gekost, maar uiteindelijk is mijn paard hersteld. Ik ben er van overtuigd dat ik het aan de osteopathie, en met name Janek Vluggen, te danken heb dat mijn merrie nog steeds rondloopt.
Osteopaat voor paarden Mariël Schrijvers behandeld de atlas van paard


Van passie naar beroep

Deze ervaring heeft mijn interesse in de osteopathie gewekt. Hoe meer ik mij er in verdiepte, hoe enthousiaster ik werd. Het is biologie (óók een passie van mij), maar dan uitsluitend op paarden gericht én met een praktische toepassing: het gezond maken en houden van deze geweldige dieren.  

Het duurde niet lang voordat ik besloot Equine Osteopathie te gaan studeren en omdat het Vluggen Instituut wereldwijd erg goed staat aangeschreven, was ook die keuze snel gemaakt.

Maak een afspraak voor jouw paard of pony, dan kom ik naar je toe

Maak een afspraak voor jouw paard of pony, dan kom ik naar je toe

Logo van het Vluggen Instituut

Opleiding & Accreditatie

Ik heb mijn opleiding gevolgd en afgerond aan het Vluggen Instituut voor Equine Osteopathy and Education en ik heb het examen van het International Register for Equine Osteopathy EDO  (IREO) met goed gevolg afgelegd. Ik sta als Equine Diplomated Osteopath (EDO®)  ingeschreven in het internationale register onder nummer 0096.

Zoals het IREO vereist, volg ik jaarlijks verschillende cursussen en bijscholingen om mijn kennis actueel te houden.

Logo van Paarden osteopaat Mariël Schrijvers (EDO)

Mijn Missie

De meeste paardeneigenaren worden vroeg of laat geconfronteerd met gezondheidsproblemen van hun paard. Dat is niet leuk, maar het is wel een feit. De zoektocht naar een diagnose en de weg naar herstel is vaak lang, moeizaam en frustrerend.

Het is mijn missie om paarden en pony’s gezond en vitaal te maken en te houden, waardoor eigenaren optimaal van hun dier(en) kunnen genieten, met zo min mogelijk zorgen.

Mijn opleiding

  • Biologie – Universiteit van Leiden 
  • Equine Osteopathy EDO – Vluggen Instituut for Equine Osteopathy and Education
  • Instructeursopleiding Equus Universalis – Equus Universalis
  • Beroepsopleiding Sportmassage voor Paarden – Massage hippique 
  • Cursus hoefbekappen - Heleen Davies 
  • Postgraduate Fascia cursus - Vluggen Instituut
  • Postgraduate nek cursus - Vluggen Instituut
  • Verdiepingscursus "Paarden fit voeren" - Sanoanimal / Dr. Christina Fritz
  • Verdiepingscursus "Equine Cranio-Sacral Osteopathy, palpation, examination and integration of the cranio-sacral system" - André Teunissen D.O.-MRO®-NL, Equine osteopath EDO®